Motorrijles

Motorrijles

Vanaf 20 jaar kun je bij onze rijschool beginnen met motorrijlessen op een A2 motor. Het motorrijbewijs is er in meerdere categorieën. Hieronder staat alles overzichtelijk beschreven in een schema:

Motorrijbewijs A2

Vanaf 20 jaar kun je motorrijlessen nemen voor rijbewijs A2. Om motorrijlessen te nemen en praktijkexamen te doen voor rijbewijs A2 voldoe je aan een van de volgende voorwaarden:

* Je bent in het bezit van theorie of een autorijbewijs; je legt dan zowel een AVB als AVD rijexamen af. Je hebt dan het motorrijbewijs A2 rechtstreeks.
* Je bent minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs A1; je legt alleen een AVD rijexamen af. Je hebt dan het motorrijbewijs A2 getrapt.

Rijbewijs A2 is geldig voor middelzware motoren. Hieronder worden motoren tot 35 kW verstaan. Wij geven motorrijles voor dit rijbewijs op Yamaha MT-07 motoren.

Motorrijbewijs A

Met rijbewijs A mag je op alle motoren rijden, inclusief zware motoren. Er geldt geen beperking op vermogen. Je krijgt bij ons les op een Yamaha MT-07.

Motorrijles voor rijbewijs A is mogelijk vanaf 21, 22 of 24 jaar. De voorwaarden die gelden verschillen per leeftijd:

Vanaf 21 jaar (A rechtstreeks):

Mag je rechtstreeks examen doen voor het motorrijbewijs A
Doe je theorie-examen
Doe je praktijkexamens AVB en AVD
Ben je in het bezit van het morrijbewijs A rechtstreeks met code 80*

* Code 80: Je mag op een A1 en op een A2 motor rijden en op een driewielig motorvoertuig met onbeperkt vermogen. De code vervalt twee jaar na het behalen van het motorrijbewijs of als je 24 wordt.
LET OP: je moet wel naar het gemeentehuis te gaan om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Anders vervalt de code niet.

Vanaf 22 jaar (A getrapt):

Heb je minimaal 2 jaar rijbewijs A2
Hoef je geen theorie-examen meer te doen
Doe je alleen het AVD praktijkexamen
Ben je in het bezit van motorrijbewijs A getrapt

Vanaf 24 jaar (A rechtstreeks):

Mag je rechtstreeks examen voor rijbewijs A doen
Doe je theorie-examen
Doe je praktijkexamens AVB en AVD
Ben je in het bezit van motorrijbewijs A rechtstreeks

Wil je een gedegen motorrijopleiding bij een verkeersschool met een hoog slagingspercentage? De zekerheid van een vaste instructeur die op een motor de rijlessen begeleidt? Rijschool Westeraam werkt al jarenlang op deze wijze en haalt die hoge slagingspercentages. Meer weten of je aanmelden? Vul een contactformulier in bij ons op de website en we nemen z.s.m. contact met je op voor de eerste motorrijles en bel naar 0481-354503 en we staan je graag te woord.

Als je voor onze rijschool kiest, ben je verzekerd van een kwalitatief goede motorrijopleiding. Ons hoge slagingspercentage is daar het bewijs van. Je krijgt motorrijles van een van onze gemotiveerde, bekwame instructeurs. Je eerste motorrijles is een privéles, daarna vinden de lessen plaats met maximaal twee leerlingen per les. De examens voor het motorrijbewijs bestaan uit Algemene Voertuigbeheersing (AVB). Hiervoor is nog geen theorie certificaat nodig, maar wel een autorijbewijs en het examen Algemene Verkeersdeelname (AVD Hiervoor is wel een theoriecertificaat motor verplicht

Kledingvoorschriften
Bij het rijexamen voor je motorrijbewijs dien je te voldoen aan de kledingvoorwaarden die het CBR stelt: een motorjas, stevige broek, helm en hoge schoenen. Onze rijschool verzorgt de beschermende uitrusting voor zijn leerlingen. Deze uitrusting bestaat uit een motorjas, motorbroek, handschoenen en een helm met vizier. Alle maten zijn op voorraad. Wel dien je hierbij zelf zorg te dragen voor hoge/stevige schoenen of laarzen die de enkels bedekken.